Little Story Creator

Lav dine egne bøger med børn

Little Story Creator er en gratis app, hvor børn selv kan være med til at lave ebøger lyd, billede og tekst. Man kan uploade egne billeder og videoer, man kan tegne i bogen, skrive tekst og indtale lyd. Når man skifter side, afspilles lyden automatisk, og børn behøver ikke klikke på noget, for at få fortællingen både enkelte siden. Det er nemt at lave ebøger med denne app, og bøgerne kan deles via sociale medier og email.

De billeder og videoer man sætter ind på siden, kan optages direkte via kameraet på iPad’en, eller hentes i Fotos. Hvis bogen er vigtig som produkt, vil det være en god idé at benytte billeder og videoer, man allerede har på iPad’en i mappen Fotos, for så kan billedet eller videoen genindsættes, hvis noget skulle gå galt undervejs. Hvis man vælger at optage direkte i Little Store Creator, vil billeder og videoer alene være gemt i app’en. Derfkan derfor ikke deles med andre app’s, og går der noget galt, kan de ikke genskabes.

Brug af Little Story Creator i vuggestuen

I vuggestuen kan Littele Story Creator dels bruges som de voksnes redskab, dels som børnenes eget legetøj. De yngre børn kan få lavet højtlæsningsbøger, hvori de kan genkende pædagogens eller forældrenes stemmer, mens de større børn i vuggestuen selv kan være med til at lave og sammensætte egne bøger med billeder, tekninger og egne indtalte afsnit.

App’en kan bruges i samlinger, rundkredse eller hvad det hedder hos jer, hvor pædagogen kan fortælle noget om et vist billede eller man kan lave små forklaringer om billeder af dyr eller andre artefakter, som man måske ville lære børnene at kende udtalen på.

Når børnene selv er med til at lave bøger, kan de fleste være med til at tage et billede, som de måske med hjælp, kan sætte ind i bogen. Måske vil de også sige noget om billederne, eller om de tegninger som de også kan lave i app’en.

Brug af Little Story Creator i børnehaven

App’en har mange muligheder i børnehaven, og ud over at man kan bruge den til det samme som i vuggestuen, kan man dels til at børnene kan lave forskellige små historier hvor de taler hen over billeder eller tegninger de har lavet. Kender de til bogstaverne kan de også taste deres navne ind på siderne. Men app’en kan også benyttes som børnenes dokumentations sted, hvor de indsamler billeder fra ture og andre oplevelser i børnehaven.

Her kommer en mini-manual til app’en.. Føreløbig kan du se en video på engelsk – Klik her!